Të gjitha kategoritë
EN

home>Qendra e Lajmeve

Kur ndryshojnë saktësisht gomat e makinës? Keni një makinë ose nuk keni një makinë për të parë!

Time: 2021-05-10 Klikime: 37

Kur saktësisht duhet të ndryshohen gomat? Ky problem besohet të ketë ngecur shumë pronarë makinash, secila gojë nga jashtë përgjigja nuk është e njëjtë, gjë që gjithashtu bën që shumë njerëz të ndihen të hutuar.

Në përgjithësi, jeta e përdorimit normal të gomës është 4 deri në 5 vjet, pas 5 vitesh edhe nëse veshja e këmbës është shumë e vogël është më mirë të zëvendësohet, sepse goma e shkelit do të plaket për një kohë të gjatë, dhe shumë të vogla çarjet janë një nga arsyet e plasjes së gomës. Për shembull, pjesët e plakjes së shkeljes fillojnë kryesisht nga buza e gomës ose shpatullës, dielli dhe shiu afatgjatë do të bëjnë që sipërfaqja e gomës të shfaqet çarje të vogla, këto çarje tregojnë se Kapaciteti mbajtës dhe cilësia e gomës në këtë kohë kanë filluar të bien, në mënyrë që të zvogëlohet rreziku i një gome që të plasë zëvendësimin më të mirë paraprakisht.

Përveç plakjes, gomat gjithashtu konsumohen natyrshëm. Pra, goma e fabrikës para fabrikës do të shënohet në anën e kufirit të veshjes së gomës, për të treguar veshin e gomës në kohë reale. Dhe për gomën pa markë të veshjes, ne gjithashtu mund të përdorni matësa (ose sundimtari të veçantë të modelit të gomave) për matje, thellësia e përgjithshme e zakonit është më pak se 1.6 mm e gomës nuk mund të vazhdojë më të përdorë, sepse në këtë kohë performanca e kullimit të gomës dhe performanca anti-goditje do të zvogëlohen ndjeshëm. Përveç kësaj , nëse një gomë është arnuar tre ose katër herë, rekomandohet që të zëvendësoni gomën me një rrotë jo-lëvizëse ose të pasme për të zvogëluar rrezikun e një gome të rrafshët.

Sigurisht, jeta e gomës së makinës gjithashtu ka shumë të bëjë me përdorimin normal të paqes. Para së gjithash, ne duhet të sigurojmë që goma të jetë gjithmonë në presion normal të gomave, presioni i gomave shumë i ulët ose shumë i lartë do të japë Rreziku i fshehur i sigurisë së gomave. Duhet t'ju kujtojë nuk duhet të besoni në atë që shohin sytë tuaj, sepse tani shumica e makinave janë të pajisura me goma radiale me presion të ulët pa tub, ndonjëherë nga jashtë do të ndjehen pak të rrafshët, por nuk do të thotë që duhet humbni ajrin, instrumenti profesional i presionit të gomave është mënyra e vetme për të zbuluar presionin e gomave. Përveç kësaj, kur zbuloni presionin e gomave, duhet të jetë në gjendje të gomave të ftohta. Nëse është një gomë e nxehtë, vlera e matur duhet të zvogëlohet me 0.3Pa për të qenë e saktë.

Përdorimi i gomave të makinës është i lidhur ngushtë me sigurinë e ngasjes, dhe nuk mund të injorohet, çdo pronar duhet të mësojë të përdorë gomat e makinës

https://www.youtube.com/channel/UCVL1BlpVGe7LGffrApo1Tew?view_as=subscriber

Previous: Gëzuar Ramazanin

Tjetra: Dita e Nënës